Áruházunk megújult! Ha már regisztrált vásárló vagy, e-mail címedre új jelszót kell kérned!    >>  KATTINTS IDE, aztán "Elfelejtett jelszó"...   <<

veganfoodmarket.hu

+36-1/210-9114

veganfoodmarket.hu
  • Kategóriák
    • Akciók 
    • ÚJ TERMÉKEK 
    • ALAPANYAGOK 
    • KÉSZÍTMÉNYEK 
    • TEJ HELYETT 
    • HÚS HELYETT 
    • VeganChef TERMÉKEK 
    • KÖNYVEK 
    • HŰTÖTT TERMÉKEK 
  • RECEPTEK
BIO barna lencse 5000g GASZTRO
BIO barna lencse 5000g GASZTRO
10 130 Ft
  1. Hüvelyesek
  1. ALAPANYAGOK
  2. Hüvelyesek

BIO barna lencse 5000g GASZTRO

BIO barna lencse 5000g GASZTRO
Raktáron

Magas fehérje- és rosttartalom.

Energiaérték kj:
1 664 kJ
Energiaérték kcal:
398 kcal
Zsír:
1,5 g
Szénhidrát:
74,2 g
Fehérje:
22 g
Gluténmentes:
Igen
Bio:
Igen
Tömeg:
5 000 g
10 130 Ft
  • Részletek
Részletek

A lencse hosszú évezredek óta fontos és kedvelt alapanyag. Több írásos forrás is említi, dicsőítik vagy éppen a szegények eledelének nevezik. Hippokratész például májbetegségek kezelésére ajánlotta.

Európában leginkább a barna lencse terjedt el. Ez a fajta beltartalmilag nem sokban különbözik más lencséktől, de például főzési ideje jóval hosszabb, mint a vörös lencsének.

A lencsét őrölt formában, lisztként is használják. Főzelékekhez kiváló sűrítőszer.

Érdekesség, hogy még ma is él az a sokan január 1.-én lencsét fogyasztanak, hogy több pénzhez jussanak az új évben.

Jelentőség, hatások:

A többi hüvelyeshez hasonlóan a barna lencsének is magas a fehérje és rosttartalma, amelyek növelik a teltségérzetet és hasznosak azokra nézve, akik csökkenteni szeretnék a testsúlyukat. Számos fontos ásványi anyagot tartalmaz.

A hüvelyesek fogyasztása után jelentkező puffadást és gázképződést a bennük található úgynevezett fletulencia faktorok okozzák. Ez a hatás csökkenthető, ha a lencsét főzés előtt beáztatjuk vagy az első főzőlevet frissel cseréljük ki.

Felhasználás:

A barna lencse fogyasztásának legelterjedtebb módja a leves vagy a főzelék, de ennél sokkal több lehetőség rejlik benne. Készülhet belőle fasírt, töltelék, szendvicskrém és saláta.

A lencsét főzés előtt 4-5 órára vagy egész éjszakára áztassuk be. Főzési ideje még így is legalább 30-40 perc.

Sót csak a főzés vége felé adjunk a lencséhez, mert megnyúlik a főzési ideje. A fűszerek közül jól illik hozzá a mustár, babérlevél, oregánó, rozmaring, bazsalikom.

Összetevők: barna lencse*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték: 1664 kJ / 398 kcal
Zsír: 1,5 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 74,2 g
- amelyből cukor: 1,1 g
Rost: 17 g
Fehérje: 22 g
Só: 0 g

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Törökország.


Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Biorganik Online Kft.
  • 1097 Budapest, Gubacsi út 47.
  • +36-1/210-9114
  • webshop@biorganik.hu
  • instagram

  • facebook

  • pinterest

  •  TikTok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Újdonságok első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj új termékeinkről, "raktárkisöprő"- és egyéb akcióinkról.

Feliratkozás
  • Akciók 
  • ÚJ TERMÉKEK 
  • ALAPANYAGOK 
  • KÉSZÍTMÉNYEK 
  • TEJ HELYETT 
  • HÚS HELYETT 
  • VeganChef TERMÉKEK 
  • KÖNYVEK 
  • HŰTÖTT TERMÉKEK 
  • RECEPTEK
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Kosár
A kosár üres. Vásárláshoz kattintson ide!
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.